header banner
Default

"We hebben het verkloot", zegt Shiba inu na de blunder van Shibarium


Gisteren werd Shibarium gelanceerd. Dit is het langverwachte layer-2 netwerk van Shiba Inu (SHIB), dat draait op Ethereum (ETH). Het zou een gigantische mijlpaal moeten zijn voor de memecoin. Vooralsnog ligt deze droom echter aan diggelen. Er lijkt iets heel erg mis te zijn gegaan met de lancering van Shibarium. 

🎁 Cadeautje: Nederlands bedrijf geeft iedereen deze maand 2 maanden gratis mining Advertentie Rollman Mining

Legendarische woorden van Shibarium oprichter

VIDEO: WHY IS SHIBA INU CRASHING! HERE IS EXACTLY WHAT IS HAPPENING!
YourPOP

“We hebben het verkloot.” Dit zijn de eerste woorden van Shytoshi Kusama, de hoofdontwikkelaar van Shiba Inu, vlak na de lancering van Shibarium. Hij stuurde dit in een interne Telegram groep van Shiba Inu. Een screenshot van het bericht verscheen op X, voorheen Twitter. Kusama doelt op het feit dat er bijna 2 miljoen dollar aan ethereum van klanten vastzit in het netwerk.

In case yall were wondering how Shibarium is going pic.twitter.com/S5vjTxoMDk

— ʎppɐꓷ ɯooɹɥS (@shroom_daddy) August 16, 2023

Kusama meldt dat de ETH voor altijd verloren is Hoe dit heeft kunnen gebeuren is echter nog onbekend. Naast de verloren ETH, is mogelijk ook nog $762 duizend aan BONE tokens verloren, meldt on-chain detective ZackXBT. Blockchain security team Beosin adviseert gebruikers om tijdelijk geen gebruik te maken van Shibarium. 

UPDATE: De authenticiteit van de screenshot wordt betwist door de Shiba Inu gemeenschap. We kunnen zelf de echtheid van de screenshot niet verifiëren, en kiezen ook geen kant in dit verhaal. ZachXBT heeft echter een betrouwbare reputatie als onderzoeker in de crypto-wereld. We laten het verhaal vooralsnog staan, aangezien de informatie over de lanceringsproblemen van Shibarium voor sommige lezers belangrijk is.

Shiba Inu ligt plat, koers daalt hard

VIDEO: SHIBA INU FLASH CRASH! SHIBARIUM BACK UP! WHEN WILL IT GET BETTER FOR SHIBA INU COIN HOLDERS?
Austin Hilton

Het is op het moment van schrijven sowieso niet mogelijk om Shibarium te gebruiken, de gehele blockchain ligt namelijk al uren plat. De blockchain-explorer van Shibarium toont aan dat de laatste transactie vijf uur geleden plaatsvond.

Waarschijnlijk heeft het team van Shiba Inu zelf het netwerk stilgezet, maar heeft daar vooralsnog niets over bekendgemaakt. Het is duidelijk dat er iets heel erg fout gaat. ZackXBT noemt het dan ook een erg slordige lancering. Na jaren van anticipatie voor het Shibarium mainnet is de lancering een grote anticlimax te noemen. Ondertussen kunnen leden van de Shibarum discord niet meer reageren in de chat. Het team van Shibarium probeert alle rust te behouden, maar dat lijkt niet te werken.

Inmiddels is de koers van SHIB de afgelopen 24 uur al met bijna 9% gedaald en komt momenteel uit op $0,00000899. Andere tokens binnen het Shiba Inu ecosysteem, BONE en LEASH, daalden respectievelijk met 15 en 20 procent. Harde tikken voor Shiba Inu en diens Shibarium dus. We blijven de situatie nauwlettend volgen.

Sources


Article information

Author: Adam Warner

Last Updated: 1698321003

Views: 799

Rating: 4.9 / 5 (91 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Adam Warner

Birthday: 1927-12-03

Address: 055 Michael Loop Suite 158, East Jenniferfort, AK 72630

Phone: +4233225086762484

Job: Data Analyst

Hobby: Robotics, Drone Flying, Woodworking, Cycling, Archery, Gardening, Chocolate Making

Introduction: My name is Adam Warner, I am a irreplaceable, honest, rare, spirited, forthright, accomplished, skilled person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.