header banner
Default

Crypto kan transactiekosten met 97 procent verlagen en mensen miljarden besparen


Volgens een blogpost van de grote Amerikaanse crypto exchange Coinbase zou een wijder gebruik van crypto een zeer groot deel van de bestaande transactiekosten voorkomen. De kosten op traditionele internationale transacties via een bank liggen namelijk rond de 6 procent. Voor crypto transacties is dit significant lager.

🎁 Cadeautje: Nederlands bedrijf geeft iedereen deze maand 2 maanden gratis mining Advertentie Rollman Mining

Crypto biedt een oplossing

VIDEO: Voor miljarden aan cryptogeld spoorloos - CRYPTO-UPDATE
De Telegraaf

Coinbase meent dat Amerikanen jaarlijks gezamenlijk ruim 12 miljard dollar kosten betalen aan banken voor internationale transacties. “De Amerikaanse transactiekosten liggen op 6,18 procent. Dit betekent dat Amerikanen gemiddeld elk jaar 12 miljard aan transactiekosten betalen”, aldus Coinbase.

De transactiekosten liggen zo hoog omdat ze uit twee delen bestaan. Ten eerste uit een commissie aan de bank, en ten tweede moeten er conversiekosten tussen twee valuta worden betaald.

Transacties met bijvoorbeeld bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) liggen een stuk lager. Onafhankelijk van de verstuurde hoeveelheid kost een BTC transactie ongeveer 1,50 dollar en een ETH transactie 75 cent. Daarnaast duurt een dergelijke crypto transactie gemiddeld enkele minuten. Een internationale transactie van de bank kan wel 10 dagen in beslag nemen.

Op basis van schattingen, zijn volgens Coinbase crypto transacties 96,7 procent goedkoper dan traditionele internationale transacties. Deze uitzonderlijke cijfers tonen aan hoeveel potentie crypto heeft om het traditionele financiële landschap radicaal te veranderen. 

Volgens de Verenigde Naties maken maar liefst 1 miljard mensen wereldwijd consistent gebruik van internationale transacties. Het gaat hierbij vooral om migranten die geld naar familie sturen in hun thuisland.

Crypto adoptie neemt toe

VIDEO: ZAL BITCOIN WEER ONDER DE $25.000 ZAKKEN? || CRYPTO DEZE WEEK #114
Focuss Op Financiën

Momenteel is het algemene gebruik van crypto redelijk laag. Zo bezit ‘maar’ zes procent van de Amerikanen crypto. Het deel hiervan dat ook daadwerkelijk crypto gebruikt voor dagelijkse transacties ligt waarschijnlijk nog veel lager. 

Sinds 2019 is er echter een duidelijke trend te zien in de stijging van het aantal mensen dat crypto bezit. Daarnaast wordt het steeds makkelijker en toegankelijker om crypto aan te schaffen, te bewaren en te verzenden. Mochten deze ontwikkelingen deze lijn aanhouden, dan is het hoogstwaarschijnlijk een kwestie van tijd voordat de massa de voordelen van het gebruik van crypto herkent.

Sources


Article information

Author: John Stokes

Last Updated: 1698149281

Views: 1079

Rating: 3.9 / 5 (75 voted)

Reviews: 97% of readers found this page helpful

Author information

Name: John Stokes

Birthday: 1911-05-30

Address: 474 Danielle Drive Apt. 387, Michaelfurt, KY 12178

Phone: +3827548679307519

Job: Fashion Designer

Hobby: Playing Piano, Kite Flying, Soccer, Motorcycling, DIY Electronics, Camping, Card Collecting

Introduction: My name is John Stokes, I am a artistic, vivid, rare, tenacious, welcoming, audacious, clever person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.