header banner
Default

JPMorgan zegt dat miners een moeilijke tijd zullen hebben met de naderende halving van Bitcoin


Bitcoin miners kunnen nu rekenkracht verhandelen op dit crypto netwerk

Foto: Scharfsinn/Shutterstock

We schreven er de afgelopen week al vaker over, en de komende maanden zal deze frequentie enkel toenemen: de aanstaande Bitcoin halving. Elke vier jaar vindt de Bitcoin halving plaats en aankomende lente is het weer zo ver. Tijdens de halving zullen zogenaamde ‘block rewards’ gehalveerd worden voor miners. Voor veel investeerders kan de halving niet snel genoeg komen. De halving correspondeert namelijk vaak met een forse koersstijging voor bitcoin (BTC). Voor miners is dit echter een ander verhaal.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis Advertentie Bitvavo

Bitcoin halving wordt een stresstest

VIDEO: JPMorgan Says Bitcoin Halving a Critical Test for Miners
Q.E.D CryptoNews

Vorige week schreven we dat op basis van de huidige data de helft van alle bitcoin miners de halving niet zal overleven. Dit heeft te maken met de stijgende kostprijs per geminede bitcoin. Een halvering van de beloningen per block houdt namelijk ook in dat het dubbel zoveel werk, tijd en energie kost om een bitcoin te minen.

Miners zitten elke vier jaar in dit parket tijdens de halving, maar ditmaal zijn de omstandigheden extra zwaar. De afgelopen bearmarkt was namelijk langer en zwaarder dan de voorafgaande. Ook elektriciteitsprijzen zijn historisch hoog. Daar komt nog eens een zeer zware concurrentie onder miners bovenop. Volgens de Amerikaanse bank JPMorgan is de aanstaande Bitcoin halving een ‘stresstest’ voor de bitcoin miners.

“De aanstaande Bitcoin halving in april/mei 2024 kan een stresstest worden voor miners. Het zal de beloningen [per block] halveren van 6,25 naar 3,125 BTC. Dit betekent een daling van inkomsten voor miners, en tegelijkertijd verhoogt het de productiekosten. Als gevolg wordt de halving gezien als een positieve invloed op de prijs omdat de productiekosten als een bodem fungeren, maar het is een uitdaging voor miners.”

40 duizend dollar per BTC?

VIDEO: Next Bitcoin Halving Event Could Be a Stress Test for Miners: JPMorgan
Crypto World Daily

Volgens de analyse in het rapport van de bank kost het momenteel 20 duizend dollar om een bitcoin te minen. Dit is op basis van een gemiddelde globale elektriciteitsprijs van 0,05 dollar per kWh. Op basis van deze data kunnen we dus na de halving een Bitcoin waarde van minimaal 40 duizend dollar verwachten, mits de energiekosten constant blijven.

Maar er is ook goed nieuws voor BTC miners: de laatste maanden tonen institutionele investeerders namelijk meer interesse in de crypto mining industrie. Fondsen waaronder Galaxy Digital en Grayscale Investments investeerden al in de mining sector.

Sources


Article information

Author: Anthony Jones

Last Updated: 1700220841

Views: 1242

Rating: 4 / 5 (70 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Anthony Jones

Birthday: 1943-04-29

Address: 601 Alfred Lodge, Webbberg, ND 05585

Phone: +3982609103899865

Job: Carpenter

Hobby: Mountain Climbing, Woodworking, Bowling, Orienteering, Cross-Stitching, Amateur Radio, Ice Skating

Introduction: My name is Anthony Jones, I am a multicolored, variegated, apt, valuable, Colorful, intrepid, rare person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.